hölgyeim és uraim,

működik!
...és ezért jó!

utolsó felszólítás

vagy kezdjél már magaddal valamit... akármit!

figyelem figyelem!

ha lescrollozol az oldal aljára, ott technikai okokból egy fehér csíkot fogsz találni. ezt SENKI NE PRÓBÁLJA FELSZÍVNI, mivel ismétlem, technikai okok miatt van ott, nem azért, hogy akárki felszippantsa

Megtalálták a magasbiciklizésért felelős gént

2008.09.29. 23:32 - kru

Címkék: kutatás viziróka

Brit tudósok azonosították azt a mutáns gént, amely felelőssé tehető a magasbiciklizés iránti vágyért - számolt be a Science című amerikai tudományos magazin. A magasbiciklis betegségben szenvedők képesek több vázat is egymásra erősíteni, hogy minél magasabban kerékpározhassanak.

A többnyire 20-30 év közötti korcsoportot veszélyeztető génvariáns blokkolja a félelemérzetért felelős agyi reflexeket, majd az alannyal sokat érintkező vasszerkezeteket is mutációra kényszeríti gazdája által.

A kutatók vizirókákon kísérletezve jöttek rá arra, hogy a közismerten magasbicikli-gyűlölő faj egyes példányai a felfedezett génmutánst a szervezetükben hordozó emberekre sunyi tekintettel néztek. Több szakember kritikával illette a kutatást, mivel szerintük az ilyen komplex viselkedés felismerését rengeteg környezeti változó zavarhatja.

Jelenleg világszerte átlagosan 6 millió emberből csupán 1-2 szenved a betegségben,és eddig nem találtak megfelelő gyógymódot a kezelésére, többnyire tompítókkal nyomják el a magasbiciklizés egyik tüneteként jelentkező felfokozott kedélyállapotot.

A bejegyzés trackback címe:

https://magas.blog.hu/api/trackback/id/tr32688246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kruger 2008.09.29. 23:40:31

elnézést kérek mindenkitől:)

winyo 2008.09.30. 10:27:03

brit tudósok? hehehehe. aszittem egy svéd orvoscsoport fogja megtalálni a gént

wackor · http://wackorblog.wordpress.com 2008.09.30. 11:33:28

es ne feledjuk a legujabb uj-zelandi tudosok altal kiadott fuggetlen tanulmanyt, miszerint ezek genek az okozoi az egyes szemelyekben fel-feltoro exhibicionista jellemzoknek is, ami egyentol fuggoen egyes esetekben nagyfoku "magasrol szarok rad™" viselkedessel parosul. genek raadasul a turelem agyi teruleteit is leszabalyozzak, igy alakitva ki a kiserleti alanyokban, az "anyadat, ba*meg, hogy lepnek fel" jellegu viselkedesi szindromat.

bonnie · http://bonnie.freeblog.hu 2008.10.06. 14:00:26

kruger, te beteg vagy, mondtam már? ;)


süti beállítások módosítása